30/4-2012

Hej!

 

I går mötte jag Emelie vid sandparken och vi gick en monsterpromenad på 1,3 mil! Stannande på mitten på Sandbar och drack varsin smoothie innan vi gick vidare! Invigde mina nya skor som är gudomliga, mina byxor är grymma och mitt linne är skönt! Perfa!

 

Efter en lång och skön dusch, och lite lek med Tiffi gick jag till Bay street där jag mötte Emelie. Vi  köpte med oss mat från Noodle box och gick hem till Emelie! Dagen motion blev tillslut 1,8 mil! Kvällen spenderades i Emelies soffa med mat och film! Mysigt!

 

I morse gick jag upp vid 7, låg kvar i min sköna säng och kollade mail fb osv. Vid 08:30 kom Meg som är Kikki, Paul och Emelies personliga tränare! Jag och kikki tränande med henne idag! Kikki har lite problem med sina fötter så vi gjorde styrka och stretching i dag! Vi fokuserade på magen så ska bli spännande och se hur mkt träningsvärk jag har i morgon!

 

Efter en dusch och lite frukost åkte jag till kontoret med Paul. I dag är det måndag och på måndagarna är jag med VM. I dag har mest suttit vid datorn och fixat massa grejer! Alla butikerna har olika ritningar och ser därför olika ut. Och det är inte så lätt för dom som jobbar inom VM (Visual merchandising) att hålla reda på över 80 butiker så jag har skrivit ut vart färgerna i butiken är. Det finns 7 olika sektioner som är i olika färger, vit, svart, blå, rosa, kraft, grå och röd. Så har alltså skrivit ut vart på planritningen varje sektion är. Roligt och klurigt!

 

Sen hade jag massa små jobb som tex springa ner till Port Melbourne butiken och ta kort på skyltfönsterna (hur butiken ser ut osv), beställde grejer till kontoret, gjorde färdigt småsaker som jag börjat på tidigare osv.

 

I morgon ska jag ställa klockan på 05:45 då jag ska vara med när Emelie tränar för Meg. Morgonpigg som jag är hoppas jag det går bra! Ska bli roligt att testa ngt nytt!

 

Nu ska jag ta och hoppa i säng och sova!

 

Hoppas ni får en bra Valborgsmässoafton & första maj!

 

Kram

Fin utsikt från Sandbar!
Film och Noodle box!
Min fina jobbplats!
Så här såg en av planritningarna ut! Jag skrev ut var de olika sektionerna var!
Kort från Port Melbourne butiken!
En suddig bild på min lilla Tiffi! ♥

I MORGON KOMMER DET EN FILM NÄR TIFFANY VISAR HUR DUKTIG HON HAR BLIVIT PÅ ATT GÅ ♥

29/4-2012

God morgon!

 

Har precis slängt in en tvätt i tvättmaskinen och sitter nu och äter frukost! Blev rostad macka med avokado istället för smör, skinka och tomat på toppen med lite örtsalt på!

 

När frukosten är uppäten ska jag möta Emelie för söndagspromenad i det fina vädret! Har inga andra planer i dag vilket är skönt! Blir en lugn söndag! Ska passa på att inviga alla mina nya fina saker!

 

Tröstshopping hjälper mot mycket man fan inte mot ett brustet hjärta!

 

Ha en bra dag!


Max Brenner

Italien thick dark chocolate!
Min vackra syster! ♥

28/4-2012

Hej!

 

Förlåt för min lilla frånvaro det senaste! Har varit lite ”sjuk” i går och i dag då jag har haft ont i magen, ont i rygg och nacka och kallsvettats och massa sånt! Har väl fått någon liten sjukdom av något slag! Men mår mkt bättre i dag så det är skönt!

 

Allt bra med er? I dag är det lördag och har tagit det ganska lugnt! Gick och la mig vid 21 i går då jag inte mådde bra och ställde ingen klocka utan sov ut. Självklart vaknar man halv 8 och är pigg... Men men! Åt frukost och vinkade av Kikki och Axel som åkt på en camp i Anglesea. Axel går i svenska skolan här i Australien och det är med dom de är iväg!

 

Vid 11 åkte jag in till stan och gick till Nike och shoppade loss! Blev nya springskor, ett Nike sportband, ett träningslinne och träningsbyxor till mamma. Sen hoppade jag på tramen och mötte Emelie och åkte vidare! Hoppade av mitt i stan och vi började med att gå till The Pancake Parlour (pannkakshuset) och åt ”lunch”. Pannkakor med choklad, glass och jordgubbar är en bra lunch!(det är faktiskt bara lördag en dag i veckan!).

 

Sen gick vi vidare till Zara för Emelie skulle köpa byxor, dock var det sjukt lång kö till provrummet vilket Emelie inte orkade ställa sig i så inga byxor för henne dock inpuls köpte jag ett bara nya svarta jeans som jag tog i handen och gick och betalade utan att prova.. aldrig hänt innan! Det var väldigt spännande att prova dom när jag kom hem och satt som en smäck gjorde dom!! Nya favorit byxorna!

 

I kväll har jag inte gjort så mkt! Tvättat 3 tvättar med kläder, vilket verkligen behövdes eftersom jag har varit här i mer än 2 veckor och inte tvättat än...

 

Har precis ätit kvällsmat och Tiffany sover och jag och Paul kollar på Australiensisk fotboll, väldigt spännande! Ska nog även passa på att måla naglarna!

 

I morgon blir det ännu en lugn dag. Vill väldigt gärna inviga alla mina nya fina saker, men måste bli frisk först!

 

Här kommer bilder på mina inköp från idag och det jag köpte i onsdags!

 

Lämna gärna en kommentar om ni vill och orkar! :)

 

Kram

 

Emelie på pannkakshuset!

 

Mina fina skor!
Nike sportband som visar hur mkt kalorier man gör av med, hur långt hur och fort man springer, och tror den även kan visa puls, osäker!
Nya träningsbyxor!
Fina nya linnen!
Min nya fina necessär från Guess!
Mina nya underbara byxor!

26/4-2012

Hej gott folk!

 

Hoppas allt är bra med er! I går flög dagen förbi så hann inte blogga i går på kvällen! Men vid 15 så mötte jag upp Emelie vid Crown och vi gick till DFO och kollade lite! Fick med mig ett par nya träningsbyxor från Nike, ett träningslinne och en necessär från Guess! Lite tröstshopping är aldrig fel! Efter vår lilla shoppingrunda promenerade vi till Max Brenner och drack varmchoklad, beställde en Italien thick dark chocolate. Det är som att dricka rinnande mörk choklad, finns knappt ngt godare! Efter vår fika stund gick vi via colas och handlade mat innan vi promenerade vidare hem till Emelie och lagade mat och kollade på film, myskväll! Tog taxi hem och somnade gott vid 23 tiden!

 

I morse gick jag upp vid 7 och gjorde mig i ordning för mer praktik! Har haft en datordag och hjälpt VM att flytta över massa grejer från Intranet (deras hemsida som personalen använder) till deras datorer så det är sparat. Sen har vi satt upp alla nya produkter från Forrest friends i hyllor för att se hur de ska se ut i butikerna. Har även gjort skyltfönster för att se hur det ska se ut!

 

Efter lunch var jag med på ett range review möte. Det är ett möte då alla dom högsta inom varje avdelning är med och kollar hur den kommande kollektionen ser ut och säger vad de tycker och tänker! Riktigt roligt att få se hela kollektionen!

 

På eftermiddagen gjorde jag färdigt lite Stil och trend grejer som skulle fyllas i och vid 17 tiden vandrade jag hem med en Axel på ryggen som inte orkade gå!

 

När jag kom hem så tog jag på mig springskorna och sprang ut en runda för att rasta benen och gjorde även lite sit ups på en fin parkbänk innan jag sprang vidare hem och åt kvällsmat!

 

Nu ska jag strax hoppa i säng och i morgon väntar en ny dag och det är lika spännande varje dag eftersom det är så varierande!

 

Kram & God Natt

 

 

 

 

 

 

Fin utsikt från mitt rum!

 


25/4-2012

Hej!

Hoppas allt är bra med er?

Sitter i soffan hos Kikki & Paul och hör regnet och blåsten utanför! Hösten har kommit till Melbourne och det är faktiskt ganska mysigt!

I går var det tisdag och ännu en rolig och varierande dag på praktiken! Började kl 9 med designmöte. Var med på det tills 10:15, då samlas hela kontoret och har en ”uppdatering” om vad som händer, man delar med sig om man vill säga ngt mm. Efter det hjälpte jag Francesca som sitter i receptionen och skar ut massa papper som skulle skickas till alla affärer.

Jag var även med på ett Leader ship meeting. Det är alla dom som är högst inom varje avdelning som är med på det och dom diskuterar massa! Intressant att få höra hur alla olika avdelningar jobbar mm.

Några av butikernas kort på skyltfönsterna behövde uppdateras i pärmen så skrev ut nya och gjorde dom fina! På eftermiddagen fortsatte designmötet och var med på det till 14:30 då jag hjälpte Anne, som är manager för VM, med lite saker. Det sista jag gjorde för dagen var ett möte. Det var ett universitet här i Melbourne som ska göra ett skyltfönster med kikki.k grejer. Så var med på det när dom berättade hur det skulle se ut och hur de jobbade!

Åkte sedan hem med Paul och åt kvällsmat! Vi kl 20 åkte jag och Emelie taxi in till stan och kollade på bio. Vi såg The Lucky one. Riktigt bra film dock som var lite jobbig och känslomässig pga min förra vecka!

I dag är det Anzac day och alla är lediga! Jag har inga större planer förutom att jag och Emelie nog ska åka till DFO i eftermiddag och kolla lite!

Kram

Desingmöte!
Leader ship meeting!
Det var denna filmen vi såg!

23/4-2012

Här kommer fler bilder från dagen!


Dagen har jag spenderat på kontoret och i Port Melbourne butiken! Har fått göra massa roliga och varierande saker! På förmiddagen var jag på kontoret och fortsatte att skriva ut kort på alla butikernas skyltfönster och satte in allting i bokstavsordning! Blev färdig med det och det blev super! Sen fick jag även lägga upp massa grejer på en hemsida som bara dom som jobbar på Kikki.k kan se. Jag la upp massa bilder på hur skyltfönsterna, gondolerna, plintar mm. ska se ut så att alla som jobbar i butikerna vet hur butikerna ska se ut! Riktigt roligt att få en uppgift som är lite svårare och få ta ansvar för att det blir bra och gjort! Jag var även med på 2 st möten, ett snabbt telefonmöte med de som jobbar med virtual merchandising i dom andra staterna och kollade hur det gick för dom och ett trading meeting.


På eftermiddagen var jag i Port Melbourne butiken som ligger precis vid kontoret. Där gjorde vi om  trestle table (ett skrivbord) till morsdag! Blev jättefint! Och vi bytade även dekalerna som sitter på skyltfönstret!


Kom inte hem förrän vid 18 då jag åt kvällsmat med familjen Karlsson-Lacy och har sedan haft en lugn kväll!


I morgon börjar jag vid 9 då det är designmöte och efter det är jag med VM teamet igen!


Kram!








Skyltfönsterna!






Dom nya fina väskorna! Mums!



Alltid lika kul att se sig själv och sin familj i butikerna!





För er som vill gå in på kikki.k hemsida gör det HÄR


23/4-2012

De senaste bilderna!
Design meeting:

Axels tennislektion!
Axels simlektion!
Axel bakade tårta till mig när jag var ledsen ♥
Bump in i Camberwell!
Kortväggen som jag satte upp!
Alla inslagnings papperna hängde jag även upp!
Mina nya grejer från Bodyshop!
Melbourne Zoo
A Smile Is the Prettiest Thing You Can Wear!

22/4-2012

Hej!

 

 

Här kommer uppdatering om min senaste vecka!

 

 

Torsdag 12/4-2012

Jag landande vid 05:45 på Melbourne flygplats. Kikki och Axel kom och hämtade mig! Kikki visste om att jag skulle komma men Axel visste ingenting så det var rokigt att överraska min lila going!

Åkte hem till Kikki & Paul, där jag bor dessa 5 veckorna, och vid 08:30 så kom Emelie hit då hon jobbar som Nanny för Axel och Tiffany, och hon hade ingen aning om att jag var här så det var väldigt roligt att överraska henne! Det var ett kärt återseende med skratt, grått och kramar 

Jag var ganska trött efter en 25h lång flygresa så tog det ganska lugnt, va ute och gick en runda med Emelie, Axel, Tiffany, Matilda och Amelie.

 

Film:

 

 

Fredag 13/4-2012

Fredagen spenderade jag med Emelie & Tiff då Axel var iväg med Cooper. Vi myste och vi var även ute och gick och var i parken. Och sen gjorde vi i ordning oss och jag, Emelie, Matilda och Amelie åkte till St Kilda och åt thaimat som inte var så god. Efter ogod mat och lite vin så gick vi till något ställe som jag inte kommer ihåg vad detta hette där vi drack drinkar och hade trevligt! Sen hem och soooooova!

 

 

Lördag 14/4-2012

Gick upp vid 07:15 och gjorde mig i ordning och åkte tram in till stan för att äta hotell frukost på Victoria hotel med Emelie, Amelie och Matilda! Mums! Vi passade även på att åka till Melbourne Zoo då vi ville se lite djur. Spenderade några timmar med apor, tigrar, sälar, mer apor, elefanter och andra små söta djur innan vi begav oss in till stan för lite sen lunch. Hittade ett mysigt ställe där vi åt och att det fanns WiFi gjorde det inte sämre!

 

 

Söndag 15/4-2012

På söndagen hade jag och Emelie syskondag! Träffades i stan vid 12 och gick runt och kollade lite! Fixade lite små saker innan vi åkte hem till där Emelie bor! Var där tills 17 då jag åkte hem och åt mat med dom andra! :)

Måndag 16/4-2012

Första dagen på praktiken och jag tog en promenad till huvudkontoret och var där vid 09:15. Första dagen spenderade jag ihop med VM teamet, virtual merchandising. Det är dom som gör alla skyltfönster och bestämmer hur butikerna ska se ut.  Jag och Kat åkte till kikki.K lagret där vi paketerade grejer som skulle vara i de kommande skyltfönsterna, mother's day. Var där till kl 13 så vi åkte tillbaka till kontoret och jag gick ut och åt lunch. Eftermiddagen fortsatte jag med lite VM grejer. Jag skrev ut bilder på butikernas skyltfönster och satte in i pärmar och lärde mig hur deras program fungerade.

 

 

Tisdag 17/4-2012

Jag och Kikki åkte till kontoret vid 9 då det var dags för designmöte. Designmötet höll på till kl 14 och det var så roligt att få se alla dom nya "kollektionerna" och även få se grejerna som designades förra gången jag var här i butikerna!

 

På eftermiddagen var jag med när kikki hade möte med sin personal assistent. Var riktigt roligt att få se vad hon jobbar med och det kan vara något jag kanske vill bli i framtiden! Verkar så roligt och så himla varierande! Mötet höll inte på så länge då Axel ringde och inte mådde så bra så åkte hem!

 

 

Onsdag 18/4-2012

På onsdagen hade jag pinterest och evernote dag! Pinterest är en hemsida där man gör olika boards där man kan pinna massa grejer som man gillar, tycker är fint, önskelista mm. Flyttade över massa av deras pinnar till evernote som är ett program där man kan spara allting!

 

Fortsatte även mötet med kikki och hennes assistent! :)

 

 

Torsdag 19/4-2012

Torsdagen var en ganska kort dag! På morgonen fortsatte jag med pinterest och evernote då det krånglade lite i går! Vid 13 så hämtade vi Axel och körde honom till montessori. Sen åkte vi vidare in till stan då kikki skulle till doktorn och jag gick och kollade i affärerna! Sen åt vi en sen och snabb lunch innna vi åkte och hämtade Axel och åkte vidare till parken och lekte med Jennifer, Hanna, Jonas, Rebecka och Moa!

 

Torsdagen slutade på världens sämta sätt! det var den värsta dagen i hela mitt liv och allting suger för tillfället! Mår inte alls bra och är så fruktansvärt arg, ledsen och förstår inte hur något kan vara så orättvist!

 

 

Fredag 20/4-2012

Var ledig på fredagen då jag inte alls mådde bra och skulle jobba på lördagen ist. Försökte sysselsätta mig så mkt som möjligt för att tänka på andra saker så på morgonen följde jag med när Axel hade tennislektion, hem åt lunch, sen körde vi axel till montessori. Direkt efter montessori så hade axel sin första simlektion. Han var jätteduktig och kommer nog lära sig simma ganska fort!

 

Sysselsatte mig ganska bra, dock är det tankar i huvudet hela tiden även idag(söndag) så mår jag inte 100 då jag fortfarande är arg,ledsen och fattar ingenting och vet inte hur jag ska få ur mig alla aggressioner. Men gav mig ut på en springrunda men blev aldrig riktigt trött så som jag brukar bli, så sprang några längder på stranden i sanden i stället och försökte ta ut mig.

Lördag 21/4-2012

Lördagen spenderade jag i Camberwell och satte upp en ny kikki.k affär som har renoverats. kom dit vi 10:30 och var färdiga vid 15 så dagen gick ganska snabbt. Affären blev jättefin! Allt är så vitt, rent och fint! Kul att även se alla nya produkter. Min uppgift var att sätta upp kortväggen och inslagningspapper. Sen städade jag odh fixade fint! Innan kikki kom och hämtade mig så gick jag runt i lite affärer, provade en gudomligt fin klänning på forever new som jag gärna köpt! Ska fundera lite innan jag slår till! Besökte även Bodyshop där jag köpte en skrub, hand/fotkräm och nagelfil. Jag har ju extremt torra händer efter alla mina eksem så letade efter bra grejer! Fick även handmassage då hon testade alla dom grejerna jag köpte och det var värt varenda krona! Aldrig haft så mjuka händer! När kikki, tiff och axel kom och hämtade mig så gick vi runt och kollade i lite affärer inna vi åkte hem och åt kvällsmat! Emelie, matilda och Amelie kom även besök och Matilda och amelie sa även hejdå då dom åker hem till sverige idag(söndag).

 

 

Söndag 22/4-2012

Äntligen är jag ifatt med bloggningen! Idag gick jag upp vid 8 och åt frukost och lekte med tiff och Axel. Jag och axel har suttit vid pinterest och jag och tiffi har haft gå-träning och det gick som en dans! Flera gånger i dag har jag kunnat släppa henne och hon har vandrat iväg! 

 

Blir ganska lätt rastlös så gav mig ut för att träna! Gick 2 kilometer och sen spang jag till ett utomhus gym och gjorde styrketräning innan jag sprang hem. Efter 1,5 h senare, 8 kilometer spring/promenad och 30 min styrketräning var jag hemma. Trött och tog en lång dusch och använde mina nya grejer från bodyshop! Ikväll lagade jag mat, inte så svårt då jag bara skulle tillaga det och gott blev det!

 

I morgon är det dags för praktik igen och nu blir det att kolla Solsidan!

 

 

Ska försöka lägga in massa bilder i morgon med!

 

 

Kram 

 


17/4-2012

Som många av er vet så visste inte min syster, som bor i Australien i ett år, att jag skulle komma och göra min praktik i Australien. Och jag älskar att överraska andra och bli överraskad själv så jag sa ingenting till Emelie och överraskade henne när hon kom till jobbet en vanlig torsdagsmorgon!

Enjoy! :D


.

Praktik Kikki.K 2012

Hej allihopa!
Har precis räknat ut att det var EXAKT 100 dagar mellan att jag lämna mitt älskade Melbourne till att jag kom tillbaka! Är så otroligt glad att jag fick komma tillbaka hit och göra min praktik igen då jag lär mig 100x mer än om jag hade varit i Sverige. Så är superglad att jag är tillbaka!
Jag kommer fortsätta blogga här och uppdatera er om mina praktikdagar och även när jag inte praktiserar! Ska försöka blogga varje dag, dock har jag två små kusiner, kikki & paul och min älskade syster som jag gärna spenderar mkt tid med eftersom jag inte träffar dom på ett tag sen. Men ska uppdatera så mkt som möjligt! :)
Jag ska nu ta tag i min header och design på bloggen och göra om den! Så den blir ny, fräsh och fin! :)
Hörs snart! :)
Kram







RSS 2.0